Transkript Hesaplama Programı

Transkript hesaplama programı, üniversite öğrencilerinin transkriptlerini kolayca hesaplayabilmesi için yazılmış olan bir programdır. Türkiye genelindeki neredeyse tüm üniversitelerin öğrencileri bu programı kullanabilir. Tüm üniversitelerle %100 uyumluluk garanti edilmemektedir. Program tamamen ücretsizdir; ancak programın tüm özelliklerinden yararlanabilmeniz için, programın içindeki kayıt olma yönergelerini izleyerek sadece birkaç dakika içerisinde ücretsiz kayıt olabilir ve programı tüm özellikleriyle kullanmaya başlayabilirsiniz. Programın başlıca özellikleri ise aşağıda…

Giriş Ekranı

Programımızı açtığımızda ilk önce bizi giriş ekranı karşılar. Eğer programı ilk defa açıyorsanız, ilk önce kayıt olmalısınız. Kayıt Ol butonuna basarak kolayca kayıt olabilirsiniz. Eğer kayıt olmuşsanız, numaranız yazan kısma bir kereliğine numaranızı yazmalısınız (daha sonra açılır kutudan seçebilirsiniz), ardından parolanızı da yazıp (isterseniz parolamı hatırla seçeneğini seçerek parolanızı da yazmaktan kurtulabilirsiniz) Giriş butonuna basarak programı açabilirsiniz.

Diğer butonlardan bahsetmek gerekirse, Desteklenen Üniversiteler’e tıkladığınızda, bu programı kullanabilecek üniversitelerin bir listesini görürsünüz. Hata Bildirimi butonuna tıklayarak karşılaştığınız bir hatayı bize hızlıca iletebilirsiniz.

Giri?
Ana Ekran
  • Programa giriş yaptığınızda bu ana ekranla karşılaşacaksınız. Sol üstte kişisel bilgileriniz görünmekte. Kullanıcı Değiştir butonuyla başka bir kullanıcının giriş yapmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sol orta bölgede ise dönem, sınıf ve genel ortalamalarınızı görebilirsiniz.
  • Sol alttaki bölgede, desteklenen üniversitelerde (not sisteminde DC ve DD şartlı, FD ve FF kalır olan üniversitelerde) kalınan ve şartlı geçilen derslerinizi görebilir, derse çift tıkladığınızda o dersin dönemini açabilirsiniz.
  • Sağ bölgede ise, dersler kısmında tüm derslerinizin adını, notunuzu ve dersin kredisini girdikten sonra Kaydet butonuna basarsanız, notlarınız kaydedilir; dönem, sınıf ve genel ortalamanız otomatik hesaplanır; ancak Kaydet butonu bazı zorunluluklar getirir, mesela mutlaka bir ders adı yazmalısınız veya bir derse kredi vermişseniz notunu mutlaka girmelisiniz. Eğer notlarınız kesin değilse, bu gibi durumlarda Geçici Kaydet butonunu kullanabilirsiniz, dersler kaydedilir, ortalama hesaplanır ama sol orta bölgede bir değişiklik yapılmaz.
  • Sağ üst bölgede diğer işlevleri görüyorsunuz, bunlar diğer ekranlarda anlatılacak.
  • Sağ orta bölgede ise, notlarınızı girmeye başlamak için dönem seçme alanı mevcut. Notları girmeden önce sınıfı ve dönemi seçerek Başla butonuna bastıktan sonra notlarınızı girebilirsiniz. Dönemler arasında kolayca hareket edebilmek için Önceki ve Sonraki butonlarını kullanabilirsiniz. Seçili Dönemi Sıfırla butonu ise, o döneme ait tüm bilgileri siler ve genel ortalamayı tekrar hesaplar.
  • Versiyon Geçmişine tıklayarak, programa her versiyonda neler eklenmiş görebilirsiniz.
  • Çıkış butonuna basarak da programdan çıkabilirsiniz.
  • Programın alt kısmında iletişim bilgilerini ve versiyonun yayınlanma tarihini görebilirsiniz. Bu bilginin hemen üzereindeki R logosu, programınızın kayıtlı olduğu ve tüm özelliklerden faydalanabileceğiniz anlamına gelir. (Ör: Geçici kaydet, hedefi tuttur vs.)
Ana Ekran
Sorunlu Ders Listeleme

Ana ekrandaki sağ üst bölgeden Kalınan ve Şartlı Geçilen Dersleri Listeleme butonuna tıkladığınızda açılan penceredir. Kullanımı gayet basittir, Listelemeye Başla butonuna basarak tüm sorunlu derslerinizi görebilirsiniz. (Bu özellik şimdilik sadece bazı üniversitelerde geçerli.)

Sorunlu Dersler
Raporlama

Raporlama butonuna bastığınızda açılan penceredir. Bu pencerede tüm derslerinizi bir arada görebilirsiniz. Bazı üniversitelerde, şartlı geçilen dersler sarı, kalınan dersler kırmızı ile renklendirilmiştir.

Raporlama
Not Hesaplama

Bu pencerede ise vize ve final notlarınızı girerek kolayca sonucu öğrenebilirsiniz.

Not Hesaplama
Hedefi Tuttur

Bu pencerede, birinci sütundan dersler seçip, alttaki kutucuğa ulaşmak istediğiniz genel not ortalamanızı yazdıktan sonra Başlat butonuna bastığınızda, program size, hangi dersi hangi nota yükselttiğinizde hedefi tutturacağınızı gösterecektir.

Hedef Tuttur
Güncelleme Kontrolü

Bu pencereyi kullanarak programın yeni bir sürümünün yayınlanıp yayınlanmadığına bakabilirsiniz. Kontrol Et butonuna basıp sonuçları görebilirsiniz. Aktif olmayan üç buton ise, eğer yeni versiyon bulunursa aktifleşecektir.

Güncelleme
Transkript Hesaplama Programı
Transkript Hesaplama Programı
Size: 3.95 MB
warning
www.kemalkefeli.com.tr üzerindeki herhangi bir yazının veya kodun izinsiz olarak başka bir yerde kullanılması yasaktır.